Crema de carbassó amb gorgonzola

domingo, julio 26, 2015

Aquests dies d'estiu ens ve de gust menjar plats lleugers i no massa quantitat, i per això intentem fer moltes amanides i cremes tèbies o fredes. Encara que els carbassons són l'ingredient base de les nostres cremes d'hivern, aquest estiu l'hem readaptat per tal que no ens doni la sensació que estem menjant la mateixa crema de verdures que a l'hivern. De fet els nens quan la veuen de color verd ja arrufen el nas i comença a haver-hi frases com: "No tinc gana", "Em fa mal la panxa"... En canvi si la veuen d'un altre color d'entrada la reacció és diferent. Aprofitant que la meva mare ens va portar carbassons blancs de l'hort, ahir vam fer una Crema de carbassó amb gorgonzola que va resultar boníssima!!! Us en deixo els ingredients aproximats. La recepta no té secret: es posa la verdura a bullir fins que està cuita i després es tritura. A sobre s'hi posen els toppings.

Estos días de verano nos apetece comer platos ligeros y no demasiada cantidad, por lo que intentamos hacer muchas ensaladas y cremas tibias o frías. Aunque los calabacines son el ingrediente base de nuestras cremas de invierno, este verano lo hemos readaptado para que no nos dé la sensación de que estamos comiendo la misma crema de verduras que en invierno. De hecho los niños cuando la ven de color verde ya fruncen la nariz y comienza a haber frases como: "No tengo hambre", "Me duele la barriga" ... En cambio si la ven de otro color de entrada la reacción es diferente. Aprovechando que mi madre nos trajo calabacines blancos del huerto, ayer hicimos una Crema de calabacín con gorgonzola que resultó buenísima !!! Os dejo los ingredientes aproximados. La receta no tiene secreto: se pone la verdura a hervir hasta que está cocida y luego se tritura. Encima se ponen los toppings.





INGREDIENTS:                                                         INGREDIENTES:
Més o menys per 3 litres d'aigua (2,5 l de crema)                                                                                                        Más o menos para 3 litros de agua (2,5l de crema)

Per la crema                                                             Para la crema

3 carbassons blancs                                                  3 calabacines blancos
2 pastanagues grans                                                  2 zanahorias grandes
1 ceba gran                                                                1 cebolla grande
2 "quesitos"                                                                2 quesitos

Per l'acompanyament                                              Para el acompañamiento

Escames de sal marina                                              Escamas de sal marina
Oli d'oliva                                                                    Aceite de oliva
Gorgonzola al gust                                                     Gorgonzola al gusto
Daus de pa torrat                                                       Picatostes
Tomàquet cruixent                                                     Tomate crujiente

Espero que t'agradi i t'animis a provar-la! I tu, quines cremes fas a l'estiu? M'encantarà que ho compartim! Sempre és bo comptar amb idees! Espero que te guste y te animes a probarla. Y tu, qué cremas cocinas en verano? Me gustará que lo compartamos! Siempre es bueno contar con más ideas!

You Might Also Like

0 comentarios